Nieuws
03 februari 2010 - Ron Smeets

Gratis Ovi Maps al ruim 1.4 miljoen keer gedownload

Tja, als iets gratis is dan staan we allemaal in de rij om het op te halen ;-) Nee, zonder gekheid, Nokia heeft vandaag bekend gemaakt dat sinds de presentatie van de nieuwe gratis Ovi Maps Navigatie al ruim 1.4 miljoen gebruikers de software en kaarten geinstalleerd hebben.

Nokia verwacht zelf dat van die 1.4 miljoen downloads er zo'n 1 miljoen ook actief in gebruik zijn. Dat vind ik zelf een erg hoog percentage, zeker voor een gratis product. Dat wordt immers wat makkelijker gedownload om 'eens een keertje te proberen' dan de betaalde oplossingen.

Sinds de introductie, op 21 Januari, wordt Ovi Maps gemiddeld elke seconde, 24 uur per dag, een keer gedownload. Mmmh, als ik dat doorreken kom ik op net iets meer dan 1 miljoen downloads uit (in twaalf dagen). Ook nog meer dan genoeg natuurlijk, maar toch.

Nokia topman Anssi Vajnoki was, heel begrijpelijk, heel erg in zijn sas met deze cijfers. "Dit opent nieuwe kansen voor ontwikkelaars van location-based apps nu ze weten dat er al meer dan een miljoen actieve gebruikers zijn".

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.