Nieuws
30 mei 2007 - Ron Smeets

Gratis onderhoudsbeurt voor je Sony Ericsson GSM

Dat is wat de Taiwanese tak van Sony Ericsson al haar klanten de komende 5 weken (van 28 mei t/m 30 juni) aanbiedt.

Iedereen die met zijn of haar Sony Ericsson mobieltje naar een van de 76 servicepunten gaat kan het toestel daar gratis laten checken en, indien nodig, updaten.

De totale 'onderhoudsbeurt' duurt 10 a 15 minuten. In die tijd worden de volgende controles uitgevoerd.

1. De fysieke staat van het toestel

- cover, buiten- en binnenkant

- keypad

- display (krassen)

- accu

2. De electrische componenten

- camera

- microfoon

- speakers

- display (werking)

3. Indien nodig (en als de klant dat wil) wordt ook een software upgrade uitgevoerd.

Zoals gezegd is de check-up helemaal gratis en iedereen die zijn of haar toestel laat controleren gedurende de komende weken krijgt een gratis baseball cap van Sony Ericsson en de mogelijkheid een setje speakers (MPS-60) tegen gereduceerd tarief aan te schaffen.

Klinkt heel erg klantvriendelijk van Sony Ericsson, maar ik vraag mij toch wel een beetje af wat hier nog meer achter zit. Wil de toestelfabrikant weten hoe haar toestellen het kwalitatief in de markt doen of hopen ze op deze manier ook veel namaak te spotten?Gerelateerde links:
LG Shine: nog vaker poetsen dan de Chocolate
Logo's wegpoetsen met een suikerklontje
GSM monteur steelt pikante content
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.