Nieuws
04 mei 2007 - Ron Smeets

'Gratis' navigatiesoftware voor de N95

Er is sinds de release van de N95 nogal wat te doen rondom het feit dat je verplicht lijkt te zijn om gebruik te maken van de betaalde Navigatiesoftware van Nokia.

TomTom (5 of 6) en andere ‘gratis’ navigatiesoftware werken niet op de N95 omdat Nokia dat op een of andere slimme manier heeft afgeschermd. Logisch, want een abonnement op de software van Nokia zelf kost 70 euro voor drie jaar. Op zich niet veel, maar als je al ruim 700 Euro (al dan niet met abonnement) uit hebt gegeven voor het toestel zelf, dan is het gebruik van ‘gratis’ navigatiesoftware natuurlijk zeer welkom.

Met dank aan een van onze vaste lezers zijn er inmiddels twee links van navigatieprogramma’s bekend die ook op de N95 werken, ondanks de ‘blokkade’ van Nokia.

AmazeGPS

en

Nav4all dot nl

Armando (thanx kerel!) heeft ze beide bekeken en zegt tevens dat de tweede link het beste uit de bus komt in de diverse forums en dus de meeste kans op succes biedt. Ik hoor graag van de N95 freaks onder jullie wat jullie er van vinden!

Update: Hou er wel rekening mee dat Nav4All een applicatie is die GEEN gebruik maakt van de kaartinfo die op de N95 aanwezig is en via GPRS de benodigde info download. Dit is dus ook NIET GRATIS!

Voor zover ik het kan zien is de oplossing van AmazeGPS wél gratis.Gerelateerde links:
Nokia N95 met nieuwste software versie
Firmware update voor de N95 in omloop?
Eerste foto's van de Nederlandse Nokia N95
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.