Nieuws
28 oktober 2009 - Ron Smeets

Gratis navigatiesoftware van Google Maps voor Android 2.0

Google heeft weer een bommetje geworpen tussen de fabrikanten van gesproken navigatie software zoals TomTom, Garmin, Navigon, Nokia Maps en dergelijke.

De zoekgigant heeft namelijk besloten om de nieuwste Motorola Android Smartphone, de DROID, uit te rusten met een gratis (beta) versie van Google Maps Navigation. Sterker nog, alle Android 2.0 toestellen zullen voorzien gaan worden van de gratis gesproken navigatie software van Google.

Naast de turn-by-turn gesproken navigatie heeft Google er ook voor gezorgd dat de nieuwe applicatie ook voorzien is van services als Street View, Live Traffic en voice control. Klinkt goed. Ben benieuwd hoe goed het werkt en hoe de concurrentie hierop gaat reageren.

UPDATE (20u15): Bizar wat er in de uren na de bekendmaking van Google gebeurt met de beurskoersen van TomTom en Garmin, de twee Navigatiegiganten. Ik bedoel, gratis navigatie software is al langer op de markt, maar natuurlijk niet van een aanbieder met de naam en 'afmetingen' van 'n Google ;-) De koers van een aandeel TomTom kelderde de afgelopen uren met bijna 21% terwijl Garmin ruim 16% per aandeel moest inleveren.

Hieronder kun je alvast een demo van Google Maps Navigation bekijken.

TomTom-Koers-28-10 Garmin-Koers-28-10 Grafieken via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.