Nieuws
03 maart 2008 - Ron Smeets

Gratis mobieltje en belminuten voor studenten

Een aantal scholen in Brooklyn en Manhatten (New York) zijn begonnen met een experiment waarbij studenten die goed presteren beloond worden met een gratis GSM en belminuten, ringtones of andere mobiele content.

Zo'n 2.500 studenten van scholen in de regio komen hiervoor in aanmerking. Ze krijgen allemaal een gratis Samsung toestel met 130 belminuten.

Afhankelijk van hun prestaties op school, waarbij zowel naar de cijfers als goed gedrag gekeken wordt, kunnen ze punten verdienen die omgezet kunnen worden in extra belminuten, ringtones, wallpapers of games voor op hun mobieltje.

Bijkomend voordeel van het feit dat alle studenten van de deelnemende scholen nu een mobieltje hebben (voor zover dat nog niet het geval zou zijn) is dat de scholen hun kids op deze manier ook makkelijker kunnen bereiken voor mededelingen over evenmenten, lesuitval en studietips.Gerelateerde links:
Koreaanse studenten verslaafd aan SMS
Studenten ontvangen lezingen op hun mobiel
Babysit service voor mobieltjes
Mobieltjes oorzaak stijging spiekgedrag
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.