Nieuws
02 november 2010 - Ron Smeets

Gratis mobieltje bij een krantenabonnement

De kranten hebben het moeilijk. Al jaren verliezen ze abonnees en sommige analisten voorspellen zelfs dat er in 2027 geen kranten meer in Nederland zullen bestaan, althans niet in de bekende papieren vorm. Dat is natuurlijk koffiedik kijken, maar het moge duidelijk zijn dat de krantenuitgevers zich iets zullen moeten laten invallen.

De Frankfurter Allgemeine denkt met het weggeven van een mobiele telefoon bij een nieuw abonnement, zeg maar het telecom model, een mogelijke klantenmagneet gevonden te hebben. Wat ze wel zijn vergeten is te zorgen voor een mobieltje dat ook echt gewild is.

OK, ik snap natuurlijk ook wel dat een krant geen iPhone 4, HTC Desire HD, Nokia N8 of Samsung Galaxy S kan weggeven, maar de Hyundai MB-110 van 40 Euro, dat vind ik wel heel erg cheap en ik denk ook niet dat er veel Duitsers zullen zijn die nu ineens denken "Yesss, die wil ik en daarom wordt ik abonnee van de Frankfurter Allgemeine" (en dan in het Duits natuurlijk ;-)) Nee, dan hadden ze beter voor een goedkope Nokia, Samsung of Sony Ericsson kunnen kiezen.

Wat eerlijkheidshalve wel erbij gezegd moet worden is dat de krant deze actie doet in combinatie met een proefabonnement van vier weken. Je zit dus niet aan 'n één- of tweejarig abonnement vast als je hier op in gaat. Dat zou nog veel ergen zijn. Maar hoe dan ook, dit is natuurlijk wel heel erg goedkoop en klanten die op deze aanbieding ingaan mogen zich alvast voorbereiden op de nodige 'wilt u toch abonnee worden' telefoontjes tijdens en na afloop van het proefabonnement.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.