Nieuws
15 oktober 2008 - Richard Otto

Gratis Mobiele Navigatie Software

Al enige tijd geleden heb ik reeds de gratis mobiele navigatie alternatieven op MobileCowboys genoemd.

Nu steeds meer toestellen GPS "on board" lijkt het mij een goed idee om dit nog eens onder de aandacht te brengen.

Steeds meer telefoons hebben de GPS mogelijkheid, maar zelden krijg je hier navigatie-software bij. Wil je deze via het internet bestellen dan ben je al snel 100 euro kwijt. Voor die prijs kun je naar mijn mening beter een stand-alone TomTom kopen.

Bij veel consumenten is het gratis  "Google Maps Mobile" wel bekend, maar ondanks de eenvoudige zoekfunctie (je kunt op bijv: "Slager" + "Amstelveen" zoeken en krijgt direct resultaten), komt dit niet in de buurt van de navigatie zoals we die van TomTom kennen. Nav4all en Amaze zijn wel goede gratis alternatieven.

Beiden komen vaak met nieuwe updates zodat steeds meer telefoontoestellen compatible zijn. Je hoeft hier niet direct een dure smartphone of een blackberry voor te hebben om hiervan gebruik te maken, maar een abonnement met onbeperkt mobiel internet is wel aan te raden.

Daarnaast zijn er voor circa 20 euro ook diverse GPS ontvanger te koop, waardoor het dus ook werkt op toestellen zonder interne GPS.  Location Based Advertising heb ik nog in beide navigatie programma's nog niet gezien, maar lijkt mij een goede manier om inkomsten te genereren.

Over de auteur: Richard Otto