Nieuws
25 januari 2006 - Ron Smeets

Gratis mobiele minibrowser van Opera

Opera kondigde deze week de komst aan van Opera Mini, een mobiele Java based webbrowser die het surfen op je mobieltje een stuk makkelijker en sneller gaat maken.

Opera Mini boekt de de snelheidswinst door het comprimeren van webcontent die via de mobiele browser wordt opgevraagd. Deze compressie kan de hoeveelheid op te halen data met maar liefs 80% doen afnemen wat, gezien de snelheid van de gemiddelde mobiele internetverbindingen, nog geen overbodige luxe is.

Als extra stimulans heeft Opera besloten haar Mini browser gratis op het web aan te bieden. Downloaden kan hier.

Foto's van de nieuwe mobiele Opera in actie :

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.