Nieuws
29 augustus 2006 - Ron Smeets

Gratis mobiel internetten in de bus

Dat wordt de klanten van een van de lokale busmaatschappijen in de Bay Area (San Francisco) in het vooruitzicht gesteld als ze met de bussen van AC Transit reizen.

Binnenkort beginnen de eerste tests in 79 bussen van de lokale vervoerder. Vooralsnog wordt vooral getest op de langere routes van de dienstregeling. De gedachte hierachter is simpel. Hoe langer mensen in de bus moeten zitten, des te sneller zullen ze geneigd zijn hun laptop op te starten en van de WiFi netwerken gebruik te maken.

Tja, de meeste (Windows) laptops hebben nu eenmaal een halte of 3 nodig voordat ze opgestart zijn, gevolgd door nog 2 haltes om op het WiFi netwerk te komen ;-).

AC Transit probeert met deze gratis WiFi actie een USP te creeren waardoor de forenzen zowel uit hun eigen auto gelokt worden als uit de bussen van de concurrent. Of het WiFi project uiteindelijk succesvol zal zijn hangt van meerdere factoren af zoals de kwaliteit van het netwerk en het succes van andere gratis WiFi projecten die steeds vaker opduiken.

Daarnaast kun je je natuurlijk ook afvragen of het wel veilig is om je laptop in een volle bus op schoot te leggen? Behalve dat het voor overvallers makkelijker wordt om 'm van je af te pakken zullen er ongetwijfeld, zeker in de VS, ook passagiers in paniek raken omdat ze denken dat ie gebruikt wordt om de bus op te blazen.Gerelateerde links:
De slechtste WiFi Hotel(keten)s
WiFi in de bus
San Francisco kiest voor Google WiFi
Beste WiFi Hotel(keten)s
Gratis WiFi voor New Orleans
Gratis WiFi van T-Mobile in de VS
Gratis Europees WiFi netwerk op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.