Entertainment
30 maart 2007 - Ron Smeets

Gratis mobiel gamen in ruil voor advertenties

Het idee om iets gratis weg te geven als je bereid bent om een of meerdere advertenties te bekijken of beluisteren op je mobieltje is populair aan het worden.

Er zijn al diverse ideeen wereldwijd uitgetest om bijvoorbeeld een deel van je telefoonrekening in ruil voor advertenties vergoed te krijgen en binnenkort start zelfs een nieuwe MVNO waar je helemaal gratis kunt bellen en SMS-en als je maar genoeg advertenties bekijkt.

Het volgende initiatief staat ook weer voor de deur. Bor3d heeft zojuist namelijk een mobiele gameportal gelanceert, ThumbGames dot mobi waar iedereen gratis games voor op zijn mobiel kan downloaden.

Na het installeren krijg je dan wel aan het begin en eind van het spel een advertentie te zien. Op dit moment zijn er al ruim 400 gratis mobiele spellen voor meer dan 1000 verschillende toestellen beschikbaar.

"De markt voor mobiele spellen is booming, maar iedereen zoekt nog naar een goed businessmodel. Wij denken dit met advertenties te kunnen realiseren, dit zal het goed gaan doen, zeker in Nederland", aldus Harry Lips, marketing manager van Bor3d.Gerelateerde links:
Evenveel vrouwelijke mobiele gamers
Online mobiel gamen bij Free Record Shop
Mobiele games met gebaren bediening
Aanbod smartphone games groeit snel
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.