Nieuws
08 maart 2010 - Ron Smeets

Gratis iPad bij 4 tickets van de Mobile Convention Amsterdam

Op 1 April, nee dat is geen grap ;-), wordt in de Beurs van Berlage de eerste Mobile Convention Amsterdam georganiseerd. Natuurlijk zal Mobile Cowboys daar ook met enkele bloggers (live) verslag van doen.

Deelname aan de MCA is spotgoedkoop maar zeker ook niet extreem duur. Abonnees van Emerce betalen 395 Euro. Andere deelnemers moeten 495 Euro neertellen maar zij krijgen er dan meteen ook een jaarabonnement op Emerce bij. Bovendien heeft de organisatie nu een leuke actie. Als je vier toegangskaarten koopt krijg je er namelijk een iPad bij. Het loont dus om op zoek te gaan naar drie mede-geinteresseerden. Natuurlijk moet je er vervolgens samen wel nog uitkomen wie de iPad krijgt ;-)

Inititiatiefnemers van het event zijn Emerce en CM. De Mobile Convention Amsterdam moet hét nieuwe event over mobile worden waar meer dan 30 sprekers aan de hand van hun visie, inzichten, lessons learned en succesverhalen spreken over de inzet van de mobiele telefoon voor marketing, dienstverlening, communicatie en innovatie, zowel op nationaal als op internationaal vlak. Het programma is als volgt opgebouwd:

Plenaire sessie met Keynote sprekers waaronder Russell Buckley (AdMob) en Steve Wing (The Guardian),

Cases: Wat hebben andere bedrijven gedaan en hoe gaat het nu? En nog belangrijker: wat hebben ze ervan geleerd? Uiteengezet door o.a. Roeland Stekelenburg (NOS), Menno Biesiot (Sanoma Digital) en Emil Salonen (Mobiento).

Overviews: Mobile marketing, commerce en services waarbij topics als betalingen, social media, technische platformen en communicatiemogelijkheden met klanten ter sprake komen. Sprekers als Nico ten Wolde (Rabobank), Vincent Hoogsteder (Distimo) en Rudy De Waele (mTrends) komen aan het woord.

Insights: De nieuwste mobile tools en tactics uiteengezet door o.a. Raimo van der Klein (Layar), Miranda Roberts (Mobile Entertainment Forum) en Sven Huberts (Marvellous).

App-Chapel: specialisten als Jan-Joost Kraal (eBuddy), Jan de Vries (Eredivisie) en Marco van der Lingen (ANWB) behandelen alles voor en over de iPhone en Android: de platformen, de kosten van een app en de laatste ontwikkelingen.

Workshops: Diverse interactieve sessies met o.a. Claudia den Braber (AEGON), Gitta Bartling (Fris in Communicatie) en Remco Bron (So Many Thoughts). Hier kunnen bezoekers allerlei vragen kwijt op het gebied van mobile en social media.
Behalve het sprekersprogramma bestaat Mobile Convention Amsterdam uit diverse side-events en een beursvloer voor exposanten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.