Nieuws
16 oktober 2006 - Ron Smeets

Gratis internetten in Boeing vliegtuigen

Klinkt leuk, maar je moet er dan wel snel bij zijn. Boeing besloot enkele maanden geleden al dat het doek voor de breedband internetservice in haar toestellen uiterlijk aan het eind van dit jaar zou vallen.

Medio september werd het nieuws bekend dat Panasonic het noodlijdende Connexion zal overnemen maar daaraan hangen nogal wat haken en ogen.

Nu heeft Boeing besloten dat de service de laatste twee en een halve maand gratis zal zijn. Da's een leuke service en zal wellicht ook wat extra draagvlak creeren voor het continueren van de dienstverlening door Panasonic, maar het kan ook averechts werken. Als er nu nog niemand gebruik van gaat maken, dan. . . tja dan weet Panasonic ook genoeg.Gerelateerde links:
Panasonic neemt Connexion over van Boeing
3G netwerken in prive-jets
Doek valt voor Boeing's breedbandservice Connexion
Mobiele etiquette voor in het vliegtuig
iTunes goes Airborne
GSM-loze gebieden verdwijnen snel
Nog dit jaar mobiel bellen in Amerikaanse vliegtuigen
Piloten moeten mobiele devices beheren
Snelle groei mobiele diensten in vliegtuigen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.