Nieuws
20 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

Gratis internet van KPN op meerdere grote treinstations

Uit onderzoek van Spits en uit verschillende tweets van reizigers blijkt dat het sinds kort mogelijk is om op een aantal grote stations gratis draadloos te kunnen internetten via de aanwezige wifi-hotspot van KPN. De gratis dienst van NS en KPN is nog niet publiekelijk bekendgemaakt, omdat ze eerst willen testen of het netwerk een groot aantal gebruikers aankan. Vanaf september zou het gratis internetten op nog meer NS-stations mogelijk moeten zijn. 

NS-persvoorlichter Eric Trinthamer liet weten dat pas in september bekendgemaakt wordt op welke stations het mogelijk is om gratis te internetten via KPN. Tot die tijd moeten reizigers zelf uitzoeken waar het mogelijk is om gratis te internetten. Volgens Spits en volgens tweets van reizigers zou het nu al mogelijk moeten zijn op Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Schiphol, Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuid en Amsterdam Amstel. 

Ook liet hij weten dat de NS de gratis internetdienst die in een aantal intercity's wordt aangeboden, graag wil uitbreiden. Het internet in deze intercity's wordt echter aangeboden door T-Mobile, terwijl het internet op de stations van KPN is. Ook is de snelheid van de KPN-hotspots aanzienlijk veel sneller dan die van T-Mobile. Videodiensten worden in de trein geblokkeerd, maar bij de hotspots van KPN zijn deze wel te gebruiken.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl