Entertainment
14 december 2009 - Redactie MobileCowboys

Gratis IMDB iPhone App voor filmfanaten

Voor filmfanaten van elk formaat is The Internet Movie Database (IMDb) al jaren een fantastische bron van informatie. Van trailer tot cast tot triviale feitjes: er is van alles terug te vinden op de site.

Als het op de mobiele site aankomt, loopt IMDb echter lichtjaren achter. En dat is zonde, want er zijn maar weinig sites beter geschikt voor een mobiele broer dan IMDb. Maar wat een geluk: er is een nieuwe, gratis iPhone App ontwikkelt

Het heeft even op zich laten wachten, maar de nieuwe app ziet er wel goed uit en doet pogingen van derde partijen om IMDb mobieler te maken makkelijk vergeten. Vanuit de hoofdnavigatie kan men zien welke films er draaien, er aan zitten te komen en wat de resultaten zijn van de diverse films. Daarnaast kun je snel de MOVIEmeter en Top 250 Movies bekijken.
 
Ook de belangrijkste functie van IMDb vind je terug in de iPhone app: de zoekfunctie. Zoeken op een titel of acteur geeft een keurig vormgegeven resultaatscherm en de detailpagina's van de betreffende film of acteur zijn zoals we ze kennen van de website: compleet en goed ingedeeld.

De iPhone app is gratis te downloaden in de iTunes-store. De vraag blijft echter wanneer IMDb de toegang tot zijn informatie vrij gaat geven via een zogenaamde API, zodat ook derden met meer succes een applicatie rond deze enorme informatiebron kunnen ontwikkelen. IMDB-iphonesearch Via: DutchCowgirls

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl