Nieuws
15 maart 2007 - Ron Smeets

Gratis HSDPA toegang in Hong Kong Taxi's

Vodafone gaat in Hong Kong een groot aantal Taxi's uitrusten met gratis HSDPA internet toegang voor klanten met een laptop.

In de betreffende Taxi's, te herkennen aan een Vodafone reclamebord op het dak, wordt een USB HSDPA modem ingebouwd zodat iedereen die een laptop bij zich heeft deze probleemloos in kan pluggen voor breedband mobiel internet tijdens de taxirit.

Hoeveel van de in totaal 15.000 Taxi's uiteindelijk met HSDPA toegang van Vodafone uitgerust gaan woden is niet bekend, maar de eerste reacties van klanten zijn louter positief. Er zijn zelfs al verhalen bekend van passagiers die op de plaats van bestemming niet meteen wilden uitstappen om nog snel een mail te versturen of een download af te kunnen maken.Gerelateerde links:
Laptop met HSDPA ingebouwd
Gratis Europees WiFi netwerk op komst
HSDPA battle in Zuid-Korea
50% meer HSDPA netwerken in de laatste 3 maanden
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.