Nieuws
27 oktober 2005 - Ron Smeets

Gratis GSM's voor 'Katrina' slachtoffers

De Amerikaanse Federal Communications Committee, FCC, heeft een plan goedgekeurd dat evacuees die sinds orkaan Katrina van huis en haard verdreven zijn gratis zal voorzien van mobiele telefoons.

Bovendien krijgen ze er ook nog eens 300 belminuten bij. Volgens de eerste schattingen komen 300.000 gezinnen die geregistreerd staan als woningzoekend als gevolg van de ramp in aanmerking voor een gratis GSM.

in het kielzog van Katrina zaten, direct na de ramp, zo'n 3.000.000 klanten van telefoonmaatschappijen (vast en mobiel) zonder 'verbinding'.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.