Entertainment
10 juni 2007 - Ron Smeets

Gratis GSM bij een baby

Dit klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar toch is het waar.

Japan heeft al jaren te kampen met dalende geboortecijfers en dus een sterk vergrijzende, en uitdunnende, bevolking. De lokale overheden en bedrijven doen er alles aan om de Japanse mannen en vrouwen aan het reproduceren te krijgen. Tot nu toe nog zonder veel succes.

Softbank, een van de grootste Telco's in het land van de rijzende zon, biedt haar medewerkers nu gratis mobiele telefoons aan als ze besluiten een kind te maken. Behalve het toestel worden ook de abonnements- en belkosten volledig vergoed.

Ik weet niet wat jullie er van denken, maar volgens mij gaat dit een beetje te ver. Een kind nemen omdat het financieel aantrekkelijk is of om de laatste nieuwe Sony Ericsson of Nokia GSM te kunnen krijgen. . .

ik ben bovendien benieuwd wat de toestelfabrikanten hiervan vinden. Die zijn nu juist al jaren in de weer om ervoor te zorgen dat het fenomeen van 'gratis GSM bij. . .' verdwijnt zodat de consument eindelijk de jusite waarde van een mobiele telefoon gaat inzien. Rare jongens, de Japanners ;-)Gerelateerde links:
Japanse jeugd prefereert internetten via hun mobiel.
Gratis GSM's voor 'Katrina' slachtoffers
Gratis Smartphone bij vliegticket
Japanse innovaties voorbeeld voor Europa
Een Blackberry bij je Pizza
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.