Nieuws
09 juni 2010 - Ron Smeets

Gratis Google Maps Navigatie nu ook in Nederland

Het is vanochtend al het gesprek van de dag en rond 13u30 maakt Google het officieel bekend tijdens een telefonische persconferentie.

Vanaf vandaag is de gratis Google Maps Navigatie namelijk ook bij ons in Nederland beschikbaar! Goed nieuws dus voor iedereen die wel gratis (en goed) wil navigeren maar geen Nokia (Symbian S60) toestel heeft ;-)) De applicatie is formeel wel nog 'n 'beta' release, maar dat mag de pret niet drukken. Het volledige persbericht van Google kun je hieronder nalezen.

Google introduceert vandaag Google Maps Navigatie, deze gratis GPS-satellietnavigatie biedt straat- en satellietbeelden voor mobiele telefoons in Nederland. De bètaversie is geschikt voor mobieltjes die beschikken over Android 1.6 of een hoger besturingssysteem.

Google Maps Navigatie is een online GPS-navigatie- en satellietnavigatiesysteem dat stapsgewijze route-instructies biedt als gratis functie binnen Google Maps. Deze toepassing maakt gebruik van de internetverbinding van de mobiele telefoon en geeft toegang tot actuele kaarten en informatie. Hierdoor heeft de gebruiker altijd de beschikking over de meest actuele gegevens van Google Maps en zijn upgrades van kaarten of handmatige toestelupdates niet nodig. Google Maps Navigatie biedt bovendien verschillende mogelijkheden om routes weer te geven, bijvoorbeeld aan de hand van straatbeelden of luchtfoto's.

Google Maps Navigatie is speciaal ontwikkeld als online GPS-systeem en biedt onder meer de volgende mogelijkheden:
- Google Street View
Je kunt je route laten visualiseren aan de hand van beelden uit Google Street View. Zodra je je bestemming nadert, zal de navigatie automatisch overschakelen op Street View.
- Satellietbeelden
Je kunt je route tevens weergeven aan de hand van driedimensionale satellietbeelden van Google met hoge resolutie.
- Net zo zoeken als in Google MapsJe hoeft niet eens het adres te kennen van het bedrijf dat je zoekt. Je kunt simpelweg een bedrijfsnaam (bijv. “Cafe de Hoek”) of het type bedrijf (bijv. “Thais restaurant”) invoeren, precies zoals je dat in Google zou doen.
- Zoeken langs de route
Je kunt zoeken op elk type bedrijf dat langs je route ligt. Ook kun je een van onze handige informatielagen op je route aanbrengen, bijvoorbeeld lagen met benzinestations, restaurants of parkeermogelijkheden.

Google Maps Navigatie is te downloaden in de Android Market en te gebruiken op mobiele telefoons die beschikken over Android 1.6 of een hoger besturingssysteem.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.