Toestellen
24 februari 2007 - Ron Smeets

Gratis gebeld worden in 60 landen met de Travel Phone

National Geographic stort zich vanaf volgende maand in de toestel- en MVNO business met de 'Talk Abroad Travel Phone', een vreselijk ouderwets uitziende quad band GSM met (prepay) global roaming service.

Klinkt niet echt voordelig: Global Roaming op een prepay kaart, maar volgens National Geographic valt dat wel mee. Dat moeten we dan maar geloven want de beltarieven zijn nog niet bekend.

Wat in ieder geval wel veelbelovend klinkt is dat inkomende gesprekken met de Talk Abroad Travel Phone in 65 landen gratis zijn. Vooralsnog moet je het wel doen met een Engels mobiel nummer dus voor gebruik in (onder andere) Nederland is dat niet echt handig, vooral voor diegenen die jou bellen!

In totaal werkt het toestel in meer dan 100 landen. Het prepay pakket voor de Travel Phone van National Geographic gaat 199 dollar kosten. Voor dat geld krijg je het toestel, inclusief 30 belminuten en een universele lader met de nodige adapters voor het buitenland.Gerelateerde links:
Geen roaming kosten meer voor klanten van '3'
Samsung V920 werkt op alle netwerken
EU wetgeving halveert roaming tarieven
Telco's bereiken accoord over nieuwe roaming tarieven
Mobiele flop voor ESPN
Samsung's i830 kan de hele wereld aan
National Geographic maakt fotomobieltjesboek
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.