Nieuws
12 oktober 2005 - Ron Smeets

Gratis Europees WiFi netwerk op komst

Cowboy Paul schrijft op DC: In mijn studententijd had ik een abonnement op een telefoon provider waar je gratis mee kon bellen. Ideaal!

Een nadeel, om de 3 minuten kreeg je wat reclame te horen, dat was alles. Bij de commercial break hing je op en belde je snel weer terug. Best een gedoe, maar wel gratis.

Het Ierse bedrijf free-hotspot.com wil nu ook gratis hotspots gaan aanleggen in Europa en wil deze financieren met reclamegelden. De eerste twee gratis hotspots zijn gepland in Londen en Parijs.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.