Entertainment
13 augustus 2014 - Ron Smeets

Grappige Xperia apps voor onderwater fun

Sony heeft een technologie bedacht waarmee haar waterdichte toestellen, de diverse Xperia smartphones en tablets, weten wanneer ze onder water liggen. Darbij wordt gebruik gemaakt van de twee microfoons. Geluid heeft onder water een ander spectrum dan in de lucht. Die verandering is voor de Xperia het sein dat hij zich onderwater bevindt.

Om deze nieuwe slimme functie van de Xperia ook nuttig te laten lijken heeft Sony enkele 'onderwater apps' gemaakt. Denk aan een zwemmend visje, paraplui en nog meer geinige effecten. De apps zijn gratis te downloaden in de Play Store. Een korte demovideo:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.