Nieuws
14 april 2011 - Ron Smeets

Graham Telecom Awards uitgereikt

Vanmiddag zijn de jaarlijkse Graham Telecom Awards weer uitgereikt. In tegenstelling tot voorgaande jaren werd dit keer niet gekozen om de uitreiking te koppelen aan een feestelijke Telecom Gala avond.

De prijzen werden aan de diverse winnaars gepresenteerd in het Krantencafé op het hoofdkantoor van de Telegraaf Media Groep. Zoals altijd werden de prijzen weer verdeeld in twee categoriën; de Retail Awards (winkels) en Mobile Awards (toestellen).

Bij de vier categorien van de Mobile Awards waren Samsung (2x), Nokia en HTC de winnaars. Samsung won de meest begeerde award. De Galaxy S werd verkozen tot de Best Smartphone 2011. Daarnaast sleepte de Koreaanse fabrikant ook de prijs voor Best Product Innovation in de wacht met de Super AMOLED display technologie.

Nokia won met de C3-00 in de categorie Best Basic Phone (budget toestel) en HTC ging er in de categorie Best Mobile Phone (mid-range) met de Award vandoor. De HTC Wildfire was het winnende toestel.

De Retail Awards zijn verkozen door middel van een mix tussen publieksstemming en mystery shopping. De Best Telecom Retailer werd, voor het derde opeenvolgende jaar, T-Mobile. Klanten loven bij deze winkels vooral de overzichtelijkheid van de winkelinrichting en het aanbod en de beschikbaarheid van demo toestellen. De prijs voor Best Telecom Retail Personeel ging dit jaar naar BelCompany.

De Best Telecom E-Tailer (webwinkel) van 2011 is GSMEasy geworden. Deze webwinkel wordt door klanten als bijzonder overzichtelijk en gebruiksvriendelijk beoordeeld en ook de afhandeling van bestellingen en leveringen scoorden hoog. De Award voor Best Business Dealer, tot slot, ging naar BTC Teleconsult.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.