Nieuws
26 maart 2009 - Ron Smeets

Graham Telecom Awards uitgereikt

Afgelopen avond zijn tijdens het Telecom Gala in 't Spant in Bussum de jaarlijkse Graham Telecom Awards uitgereikt. De presentatie van het Gala, georganiseerd door Connexie, lag in handen van Quinty Trustfull.

In totaal waren er dertien awards waarvan zeven voor de beste toestellen in de categoriën variërend van Basic (Instapmodel) tot en met Smartphone en zes voor retailers.

Ruim 2800 consumenten brachten hun stem uit en bepaalden zo per categorie de top drie. Deze top drie werd vervolgens beoordeeld door een zevental vakjournalisten, waar ondergetekende ook deel van uitmaakte. Zo zijn uiteindelijk de winnaars bepaald. Samsung en Hi waren de grote winnaars. Beiden bedrijven wisten twee Grahams in de wacht te slepen. De uitslag:

Grahams-aGrahams-b

Samsung scoorde zoals gezegd twee Awards, beiden voor de Omnia die als winnaar uit de bus kwam in de categorie Best Smart Phone en Best Phone Overall. Opvallend is de succesvolle campagne van LG om de Cookie, qua prijs en specs eerder een mid-range toestel, in de markt te positioneren als 'Instapmodel' voor iedereen die een Touchscreen mobieltje zoekt maar geen 400 tot 750 Euro te besteden heeft (of wil uitgeven). In dat opzicht is de LG Cookie dus zeker een terechte winnaar in zijn categorie.

Wat mij betreft telde de uitslag één echte verassing. In de categorie Smart Phone vond ik de Sony Ericsson X1 Xperia namelijk een betere keus dan de uiteindelijke winnaar vanwege de aanwezigheid van een fysiek toetsenbord. Onmisbaar voor een smartphone waarmee je (veel) wilt mailen, je agenda beheert en af en toe ook nog online surft. Daarnaast vind ik de X1 gewoon ook mooier dan de Omnia, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak ;-)

Maar goed, ik hoor/lees natuurlijk ook graag wat jullie van deze uitslag vinden. Per slot van rekening weerspigelt de uitslag grotendeels ook de keuze van ruim 2800 consumenten.

De overige winnaars in de diverse 'Retail Categoriën':
Grahams-c

Hier was Hi dus de grote winnaar met twee Grahams voor Beste Telecomretailer Communicatie en Beste Telecom E-tailer (webwinkel). Belcompany heeft het beste (meest vriendelijke en kundige) personeel en T-Mobile is overall de beste Telecomretailer. Ook hier hoor/lees ik weer graag wat jullie van deze uitslag vinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.