Accessoires
19 juni 2007 - Ron Smeets

GPS Tracker goedkoper en met Free Locater leverbaar

Ongeveer een half jaar geleden heb ik de GPS Tracker gereviewd. Een van de 'minpunten' was toch wel het prijskaartje van 1079 Euro.

Inmiddels hebben de makers van de GPS Tracker de prijs drastisch verlaagd naar 489 Euro voor het complete pakket van de Tracker plus bijbehorende volledige versie van de Monitor Software. Dat scheelt nogal en maakt de GPS Tracker dus ineens heel wat betaalbaarder voor de 'gewone gebruiker' die zijn auto of andere duurzame eigendommen met behulp van GPS wil beveiligen.

Daarnaast is er ook een gratis versie van de software beschikbaar, Free Locator. Je bent dan welliswaar ietwat beperkt in de mogelijkheden, maar het scheelt nog eens 90 Euro op de aanschafprijs. De losse Tracker kost dan namelijk 399 Euro.

De werking van de Free Locator in het kort:

Bij aanschaf van een tracker, krijgt u standaard toegang tot de gratis versie van GPS Monitor Internet Edition (Free Locator). U brengt op de volgende wijze een locatie van de Trackstar G-19B in beeld met Free Locator:

Stap 1: U ontvangt een SMS-bericht van de tracker.

Er zijn 3 manieren hoe u van de tracker een SMS-bericht kunt ontvangen:

- U belt of stuurt een SMS-bericht naar de tracker.

- De tracker wordt verplaatst vanuit parkeerstand.

- De paniekknop op de tracker wordt ingedrukt.

Het SMS bericht dat u ontvangt bevat de volgende code:

voorbeeld: $Username,73,GSM:20123,BTS:00920E58,Poll,Now,Position-$GPRMC,133568.000,A,5152.4444,N,00433.2222,E,0.55,318.55,280107,,*08

Free Locator is beschikbaar via de website van GPS Monitor. Nadat de applicatie is gestart, Drukt u op "Zoeken", en vult u de dikgedrukte coördinaten (zie voorbeeld) in. Druk op "Bekijken", en het middelpunt van de kaart is de locatie van de Trackstar G-19B.

Free Locator is getest en werkt op vrijwel alle computers voorzien van:

• Internet Explorer 6.x

• Internet Explorer 7.x

• Firefox 2.x

• Netscape 8.x

Free Locator is een gratis applicatie met beperkte mogelijkheden. Schakel vandaag nog over op GPS Monitor. Met GPS Monitor heeft u beschikking over meerdere unieke kaartweergaves, het bijhouden van logbestanden, het opmaken van rapportages, en werken met meerdere objecten.

Voor het gebruik van GPS Monitor heeft u geen addtionele abonnementen nodig, en functioneert zonder tussenkomst van derden en/of internetservers.Gerelateerde links:
Nokia Sports Tracker; gratis software voor runners
Volgen van 'verdachte voertuigen' met GPS tracker
Garmin Astro wordt met GPS Tracker geleverd
GPS Tracker review
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.