Toestellen
15 oktober 2009 - Ron Smeets

GPS test Nokia N900, N97 en 5800

Ik heb er zelf geen last van maar sommige Nokia N97 eigenaren hebben last van GPS fix en -ontvangst problemen. In onderstaande video wordt de GPS en navigatie functie van de N97 vergeleken met die van de nagelnieuwe N900 en de iets oudere 5800 XpressMusic.

Hoewel uit de video blijkt dat de test maar één keer is uitgevoerd is het toch opvallend dat het oudste toestel het snelst een GPS fix heeft. Het duurde 13 seconden bij de 5800 XM. De N900 had er 26 seconden voor nodig en de N97 zelfs 48 seconden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.