Toestellen
30 maart 2006 - Ron Smeets

GPS Smartphone van Samsung

De Koreanen komen deze dagen, zo vlak na de 3GSM en CeBIT weer aardig op stoom met hun toestelmolen.

De laatste aankondiging van vandaag is de V850, een Smartphone met camera en GPS navigatie, kortom: bellen lijkt voor de V850 niet meer dan een bijzaak.

De 1.3MP cam kan zowel foto's als video's maken en afspelen, maar het NATE navigatiesysteem is het echte nieuws van deze Samsung. Dankzij dit systeem en de ingebouwde GPS ontvanger kun je met de V850 navigeren op dezelfde manier als je dat gewend bent met de 'dedicated' navigatiesystemen zoals TomTom.

Wanneer ie in de winkels zal liggen, en, maar dat is voor Koreaanse toestellen geen verassing, of hij ook naar Europa komt, is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Portable multimedia player met GPS navigatie
Twig GPS phone met NavTeq navigatie
Eerste GPS-PDA met WiFi
Siemens' multimedia navigatie GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.