Toestellen
02 mei 2006 - Ron Smeets

GPS Smartphone met verkeersinformatie

De Torq N100 wordt, zo kondigde de maker Soundsolution aan, de eerste GPS PDA Smartphone met een ingebouwde ontvanger voor de ondersteuning van het zogenaamde Traffic Message System, ofwel de koppeling van navigatie en verkeersinformatie.

Het toestel zelf is voorzien van een relatief groot display van 7cm met touchscreen functie, geschikt voor de meeste GSM frequenties en GPRS netwerken.

Dankzij het Windows Mobile 5.0 operating systeem is de Torq N100 ook standaard uitgerust met Office support voor het openenen en bewerken van Word, Excel en Powerpoint documenten en heeft ie bovendien Windows Media Player aan boord zodat je hem ook kunt gebruiken als 'walkman'.

Andere 'GSM' opties zijn een 1.3MP cam, Bluetooth 2.0, handsfree support en voice recording. Voorlopig komt ie alleen de de VS en Canada op de markt, maar gezien de dagelijkse files hier in Nederland hoop ik dat de makers ook een Europese release voorbereiden.Gerelateerde links:
GPS Smartphone van Samsung
Twig GPS phone met NavTeq navigatie
Eerste GPS-PDA met WiFi
Markt voor PDA's blijft dalen
Siemens' multimedia navigatie GSM
PDA met Navi of Navi met PDA
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.