Toestellen
24 maart 2007 - Ron Smeets

GPS Phone van Pharos in Amerikaanse winkels

Toen deze GPS Phone van Pharos een maand of wat geleden aangekondigd werd was meteen al duidelijk dat de nieuwe toestelmaker zelf weinig creativiteit in huis heeft.

De GPS Phone 600(E) is namelijk een 100% kopie van de E-TEN X500 (foto onder, na de klik). In ruil voor het gebrek aan eigen creativiteit heeft Pharos nu ook nog besloten dat het toestel, dat dus in twee uitvoeringen op de markt gaat komen in de VS, 600 of 700 dollar moet kosten.

Kies je ervoor om 100 dollar te besparen door het goedkope model (600E) aan te schaffen, dan krijg je in ruil daarvoor GEEN navigatie software en bijbehorende kaarten. Uhhm, waarom zou je dan de GPS Phone nog kopen!? Maar goed, de Amerikaan die wel wil navigeren met zijn GPS Phone moet dus 700 dollar neertellen.

En dat voor een kopie van een toestel dat precies hetzelfde kan dan het origineel. . . Nee, deze zullen we in Nederland en Belgie niet gaan missen als je het mij vraagt.Gerelateerde links:
We maken een GSM met GPS en noemen hem. . .
E-Ten X500 smartphone niet mooi maar wel compleet
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.