Accessoires
23 februari 2006 - Ron Smeets

GPS navigatie horloge van Globalsat

Altijd al een GPS ontvanger met –navigatie in je horloge willen hebben? Globalsat heeft onlangs de GH-601 geïntroduceerd, een waterdicht ‘horloge’ voor de echte survivalist.

Behalve de tijd kun je er dus ook de weg mee vinden, dankzij de ingebouwde SirfStar III GPS ontvanger. Dankzij de USB poort kun je hem ook aan andere navigatiesystemen koppelen en gebruiken als GPS ontvanger of om de afgelegde route(s) naar je laptop of elke andere Windows PC te sturen zodat je altijd precies weet waar je geweest bent.

Hoewel Globalsat zelf zegt dat ze met de GH-601 vooral doelen op outdoor sporters zoals bergbeklimmers, snowboarders en mountainbikers kan ik mij voorstellen dat dit gadget ook uit pure hebzucht gretig aftrek zal vinden.

Jammer is dat ie, volledig opgeladen, ‘slachts’ 16 uur meegaat als je hem echt gebruikt om te navigeren. Klein is ie ook niet, maar daarvoor zullen de meeste gebruikers hem ook niet kopen.

Helaas is nog niets bekend over de prijs en eventuele beschikbaarheid in Nederland of Europa.Gerelateerde links:
Twig GPS phone met NavTeq navigatie
Navigator met stemherkenning
Waterdichte Casio GSM voor LG
Casio meldt zich op de Amerikaanse 3G markt
Casio mengt zich in toestelmarkt
Survival GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.