Nieuws
02 maart 2009 - Ron Smeets

Governator opent fors kleinere CeBIT

Vanavond hebben Arnold Schwarzenegger, Angela Merkel en Craig Barret (Intel) de jaarlijkse computer en technologie beurs CeBIT in Hannover geopend. Zoals ik in mijn artikel van afgelopen zondag al meldde is de CeBIT dit jaar fors kleiner geworden.

In totaal staan er de komende zes dagen zo'n 4300 exposanten op 200.000 vierkante meter beursvloer. Dat is respectievelijk 1500 en 40.000 minder dan vorig jaar. De crisis heeft hier dus duidelijk ook toegeslagen.

Opvallend is dat er vooral veel minder exposanten uit Azie de reis naar Hannover ondernomen hebben. Ook het aantal Nederlandse deelnemers is drastisch gedaald, van ruim 80 vorig jaar naar amper 37 nu. Een van de grote afwezigen is toch wel TomTom. IBM is overigens een van de weinige deelnemers die dit jaar met een grotere stand uitpakken.

Natuurlijk lieten zowel Schwarzenegger als Merkel alleen positieve geluiden horen met uitspraken als 'we moeten deze crisistijden als een kans zien'. Ik ga morgenochtend de beursvloer op en meld mij in de loop van de dag wel met de eerste bevindingen van mijn 17e bezoek aan de CeBIT.

Foto via Heise.de

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.