Toestellen
09 december 2009 - Ron Smeets

Gouden versie van de Nokia 6700 Classic in de maak

Ze zijn een tijdje weg geweest, de gouden versies van (populaire) mobieltjes. Natuurlijk, de afegelopen 14 maanden ging de wereld gebukt onder een financiele en economische crisis die zijn weerga niet kende en waarvan we nog vele jaren de gevolgen van zullen ondervinden. Toch hoor je ook al weer een paar weken steeds meer geluiden dat de wereldeconomie uit het dal van de crisis aan het kruipen is. Een perfect moment om maar weer eens een gouden mobieltje te lanceren, zo moeten ze bij Nokia gedacht hebben.

Begin volgend jaar komt dus de Nokia 6700 Classic Gold Edition op de markt. Gelukkig hebben de Finnen zich nog een beetje ingehouden want het toestel gaat los zo'n 450 Euro kosten (adviesprijs, inclusief BTW). Dat is in ieder geval heel wat minder dan de vorige gouden versies van bijvoorbeeld de 8800.

Of je de Nokia 6700 Classic Gold Edition mooi vindt moet iedereen maar voor zichzelf beslissen. Het toestel is in ieder geval voorzien van een 18-karaats gouden toplaag op de behuizing. De overige onderdelen zoals het toetsenbord zijn gewoon goud van kleur. Aan de foto's hieronder te zien komen er twee uitvoeringen, een in compleet goud en in een een soort van duo-tone goud met witte accenten. De specs van het toestel zijn verder gelijk gebleven aan die van de normale 6700 Classic. Nokia-6700-Classic-Gold-a Nokia-6700-Classic-Gold-b Nokia-6700-Classic-Gold-e Nokia-6700-Classic-Gold-d Nokia-6700-Classic-Gold-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.