Nieuws
21 augustus 2013 - Nichal Joosse

Gouden iPhone 5S lijkt er toch echt aan te komen

Het gerucht dat er een gouden iPhone 5S zal komen, gaat al langer de ronde. Nu bevestigt ook het over het algemeen betrouwbare All Things Digital dat er een gouden iPhone 5S zal komen. Dit is de eerste keer dat bronnen de komst van de nieuwe kleur hebben bevestigd. Het gaat om een champagne-achtige kleur, dus niet de donkere kleur die goudstaven hebben. Volgens de bronnen zou de kleur 'elegant' zijn.

De stroken aan de boven en onderkant zullen wit blijven. Dit betekent dat het midden van de achterkant van de behuizing de gouden kleur krijgt, net als de gehele rand en knoppen. Het lijkt dus een beetje op de iPhone 5. Het zwarte model heeft op het midden van de achterkant van de behuizing ook een andere kleur dan het toestel, net zoals het witte model. Wellicht dat het er toch anders uit zal zien dan bij de iPhone 5.

De vermoedelijke reden dat Apple voor goud zal kiezen, is omdat deze kleur in landen als India en China erg populair is. Dit zijn tevens de landen waar het marktaandeel van Apple nog niet zo groot is en waar ze dus groter willen worden. Daarnaast werkt Apple ook nog aan een goedkopere iPhone, de iPhone 5C. Ook deze iPhone zal in deze landen goed ontvangen worden, waarbij de gouden iPhone in principe de duurdere variant zal zijn ten opzichte van de iPhone 5C. 

Over de auteur: Nichal Joosse