Toestellen
07 maart 2014 - Ron Smeets

Goophone M8; nu al een Chinese namaak All New One

De nieuwe HTC One (aka M8 of All New One) is nog niet onthuld of de eerste Chinese namakers zijn alweer de zolder op gedoken in een poging het toestel nog voor de lancering te 'kopiëren'.

Helaas, of juist gelukkig maar, hebben ze bij Goophone alleen gekeken naar de uitgelekte specs en (code)naam van de nieuwe HTC toen ze de Goophone M8 maakten.

Uiterlijk heeft hij aan de voorzijde vooral veel weg van de 'oude' HTC One. De ronde zijkanten en dubbele camera aan de achterzijde, zoals die gespot werden in de geruchten van de nieuwe One, ontbreken volledig. Slechte namaak dus, maar dat is volgens mij een pleonasme ;-)

Enfin, hier twee kiekjes en wat specs van de Googphone M8 die overigens met een prijskaartje van 230 dollar voor Chinese namaak begrippen ook erg duur is.

- 5-inch FHD 1080P screen, 1920*1080 pixel display
- 1.7GHz MTK MT6592 octa-core processor
- 1GB RAM and 16GB ROM, support expand microSD card
- 12.6MP rear camera with LED flash light, 5MP front camera
- Android 4.2 OS, with Google Play

Goophone-M8-Fake-b Goophone-M8-Fake-a

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.