Nieuws
28 november 2007 - Ron Smeets

Google's 'My Location' voor de verdwaalde beller

Het is nog een beta-release maar met Google's 'My Location' feature kun je in Google Maps op je mobieltje precies zien waar je bent.

Dat wil zeggen: zo precies als de locatiebepaling van mobiele telefoons op basis van positie van het toestel ten opzichte van de zendmasten in de buurt dat kan berekenen.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat je Google Maps Mobile op je GSM of Smartphone geinstalleerd hebt. Zie hieronder een demo (animatievideo) van de 'My Location' feature.Gerelateerde links:
Google Maps werkt met GPS ontvanger van de N95
My Mobile Google
Meer mobiele diensten van Google en Yahoo!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.