Geruchten
08 april 2013 - Ron Smeets

Google wil WhatsApp overnemen voor meer dan 770 miljoen?

WhatsApp is een van, zoniet hét, populairste, IM platform van dit moment. De app werkt op (vrijwel) alle smartphone systemen en heeft er de afgelopen twee jaar aan bijgedragen dat de populariteit BlackBerry PING en SMS vrijwel tot het nulpunt daalden.

Nu gaat het gerucht dat Google haar zinnen op WhatsApp gezet heeft. De software gigant zou zelfs bereid zijn om 1 miljard dollar (ruim 770 miljoen Euro) neer te tellen om WhatsApp in te lijven.

Deze berichten zijn afkomstig van een insuder bij Digital Trends. WhatsApp en Google zouden al enke weken aan de onderhandelingstafel zitten om de voorwaarden van een eventuele overname te bespreken. Google vindt zelf al geruime tijd dat het gat in de IM dienstverlening, waarvoor Google dus nog geen seriueze oplossing biedt, snel gedicht moet worden. Een overname van WhatsApp zou daar prima in passen. Die app wordt immers al in meer dan 100 landen en op 750 mobiele netwerken gebruikt. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.