Nieuws
05 maart 2014 - Ron Smeets

Google werkt aan oplossing voor camera bug in Android 4.4.2

Sinds de uitroi van Android 4.4.2 upgrades doken meer en meer berichten op van gebruikers die soms last hadden van een snel leeglopende accu.

Blijkbaar kon het openen van de camera app, zowel door de gebruiker als in de achtergrond door andere apps, er toe leiden dat de processor op 100% capaciteit ging 'draaien'. Dat had natuurlijk een negatieve invloed op het uithoudingsvermogen van de accu.

Google heeft nu laten weten dat de betreffende bug gelokaliseerd is en dat gewerkt wordt aan een oplossing die met een van de volgende service updates voor Android 4.4.2 uitgerold zal worden. Letwel, Google erkent het prtobleem vooralsnog alleen op de Nexus 5 en adviseert iedereen met een ander merk toestel (en Android KitKat dus) die dezelfde problemen ondervindt dat te melden bij de betreffende fabrikant.

Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat fabrikanten als HTC en Samsung hun eigen UI sausje over Android gieten en een update van Google voor de stock versie niet meteen ook beschikbaar zal komen voor andere toestellen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.