Geruchten
22 april 2014 - Ron Smeets

Google werkt aan een ultragoedkope Nexus?

De Google Nexus smartphones, en tablets, blinken op zich al uit door het relatief voordelige prijskaartje dat de software gigant, samen met fabrikanten die de Nexus modellen produceren, aan de toestellen hangt. Toetellen met specs die niet onder doen voor de high end Samsung's, Nokia's of Sony's maar wel een paar honderd Euro goedkoper zijn. 

Toch vindt Google dat nog niet voldoende, als de geruchten kloppen. Een van de trends in de markt is de populairiteit van nóg goedkopere smartphones. En daar zou Google dus ook op in willen springen.

Fabrikanten als Motorola (Moto G), maar ook het ooit zo machtige Nokia (Lumia 520 en 630), spelen daar al op in met toestellen die in de winkel rond de 150 Euro kosten. Het gerucht gaat nu dus dat Google serieus nadenkt om een Nexus smartphone te gaan maken die minder dan 100 dollar (ca 70 Euro) moet gaan kosten. De Aziatische bronnen van deze geruchten zeggen dat Google, om aan die extreem lage prijs te kunnen komen, vooral denkt aan het implementeren van goedkopere onderdelen zoals een MediaTek processor.

De vraag is natuurlijk of een Nexus met goedkopere onderdelen, ook de kwaliteit van het scherm en de camera zullen daar hoogstwaarschijnlijk onder 'lijden', nog wel vast kan houden aan de Nexus filosofie: top kwaliteit voor een betaalbare prijs. Wellicht dat ze daarvoor dan een nieuwe productnaam introduceren; Nexus Lite of zo. Ach ja, vooralsnog zijn het geruchten ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.