Nieuws
04 december 2013 - Nichal Joosse

Google werkt aan Chrome-apps voor Android en iOS

Google werkt achter de schermen aan Chrome-supported applicaties voor Android en iOS. Het bedrijf is bezig met het maken van een toolkit waarmee ontwikkelaars gemakkelijke Chrome-applicaties kunnen maken voor zowel Android als iOS. Ook kunnen ze met de toolkit bestaande Chrome-applicaties eenvoudig porten naar beide mobiele platformen. De toolkit bevat alles wat een ontwikkelaar nodig zou moeten hebben om een perfecte app af te leveren in Google Play en Apple's App Store. 

Chrome-applicaties zijn speciale applicaties die geschreven zijn in HTML, JavaScript en CSS. Ze werken vanuit de browser, maar kunnen ook offline gebruikt worden. Toegang tot API's is niet mogelijk met de applicaties. Google hoopt te laten zien dat het internet grenzeloos is, en dat we op mobiel ook steeds meer 'afhankelijker' moeten worden van het internet. 

Google heeft zelf nog geen commentaar gegeven op dit bericht. Een bron die dichtbij het bedrijf staat, vertelde wel aan The Next Web dat ontwikkelaars de tools wel kunnen uittesten, maar dat ze nog niet officieel aangekondigd zijn.  

Over de auteur: Nichal Joosse