Nieuws
25 september 2012 - Ron Smeets

Google: voorlopig geen Google Maps voor iOS 6

De iPhone 5 heeft, amper vijf dagen na de lancering, al het nodige aan kritiek te verwerken gekregen. Behalve het snelle krassen, dat nu al 'scratchgate' genoemd wordt, zijn er ook problemen met de nieuwe, eigen, Apple Maps applicatie. Die navigatie werkt op z'n minst niet altijd even optimaal.

Veel iPhone 5 eigenaren wachten nu al met smart op de komst van Google Maps voor iOS 6. Helaas kan dat nog wel even duren. Google's Eric Schmidt heeft namelijk al gezegd dat het bedrijf nog geen iOS 6 versie van Google Maps heeft en dat die er op korte termijn ook niet zal komen.

Tegenover Bloomberg zei Schmidt: “We haven’t done anything yet with Google Maps.” Schmidt told reporters in Tokyo today. Apple would “have to approve it. It’s their choice,”

Reuters sprak ook met Schmidt: “We think it would have been better if they had kept ours. But what do I know?” What were we going to do, force them not to change their mind? It’s their call. We have not done anything yet”

Hoe groot de problemen met Apple Maps zijn kan ik zelf niet nagaan maar de klachten die het meest ge-uit worden spreken van verkeerde positionering, het ontbreken van goede navigatie voor openbaar vervoer. Maar verreweg het meest irritant zijn de problemen waarbij kaartinfo niet compleet is en wegen zomaar ineens eindigen. Volgens Apple zou de app beter moeten gaan werken als meer mensen hem gaan gebruiken.

Op zich allemaal al vreemd genoeg omdat Apple voor haar Maps applicatie gekozen heeft voor de kaarten van TomTom. En die werken doorgaans toch best goed. TomTom zegt in een verklaring dat de problemen bij Apple liggen. "Er is een verschil tussen de app en de kaartinformatie. Wij leveren de kaarten maar hebben niet aan de ontwikkeling van de app gewerkt", aldus een woordvoerder tegenover Reuters. TomTom zegt wel bereid te zijn Apple te helpen bij het oplossen van de problemen.

Kortom, ben je afhankelijk, of een regelmatige gebruiker, van Google Maps op je iPhone 4/4S en heb je de update naar het 'Google Maps loze' iOS6 nog niet uitgevoerd, dan doe je er goed aan dit even zo te laten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.