Nieuws
18 juli 2009 - Redactie MobileCowboys

Google Voice apps voor Amerikaanse Blackberry en Android

De uitnodigingen zijn al verstuurd, maar Nederlanders moeten nog even wachten. De telefoondienst Google Voice gaat na maanden doodse stilte in de VS van de grond komen.

Voor mobiele telefoons betekent dit natuurlijk dat Android toestellen mee mogen doen, maar Google stelt vandaag ook een Blackberry app beschikbaar. Een iPhone-app is voorlopig nog werk in uitvoering, zegt medeoprichter Craig Walker op technologiesite TechCrunch.

Google Voice is een dienst waarbij Google tussenpersoon speelt voor je telefoontjes. Bellers draaien jouw Google-telefoonnummer, waarna de dienst het telefoontje doorschakelt naar vooraf geselecteerde telefoons, of direct naar voicemail.

 Berichten in je voicemail worden omgezet naar tekst en kunnen als sms of mail ontvangen worden. Daarnaast moet de dienst mobiel bellen van en naar het buitenland goedkoper maken. Amerikaanse gebruikers kunnen zich sinds kort inschrijven en mogen dan hopen op een uitnodiging. Het installeren van de Google Voice app zal het gebruik van Android toestellen ingrijpend veranderen. Bellen en gebeld worden gaat, na installatie van de app, alleen nog maar via Google Voice. Blackberry gebruikers moeten iets meer moeite doen, als ze willen bellen met Google Voice moeten ze eerst een extra telefoonnummer draaien.
 
Ook zonder app is de dienst te gebruiken op een mobiele telefoon, maar uiteraard missen er dan enkele handigheidjes. Google Voice moet overigens niet verward worden met de iPhone app Google Voice Search, wat een compleet ander programma is. Wanneer Google Voice naar Nederland komt is trouwens nog niet bekend.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl