Nieuws
14 januari 2011 - Ron Smeets

Google Translate 'Conversation Mode' Android app is cool

Google heeft een nieuwe Android App van Google Translation gepresenteerd. Deze app heeft een zogenaamde 'Conversation Mode' waarmee je real time gesproken tekst kunt laten vertalen.

Het werkt twee kanten op. Gesproken tekst in een vreemde taal wordt vertaald naar, bijvoorbeeld, het Nederlands en vervolgens kun je zelf het antwoord in je eigen taal inspreken zodat de app het vertaalt naar de vreemde taal en het ook nog 'hardop' voorleest voor je buitenlandse gesprekspartner. Erg handig als je op vakantie bent.

Op dit moment ondersteunt de Google Translate App 53 talen, waaronder ook Nederlands. De Conversation Mode (de gesproken vertaling dus) is beschikbaar voor 15 talen, ook Nederlands. Hieronder kun je een demo zien van Google Translate Conversation Mode. De app is gratis te downloaden in de Android Market.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.