Nieuws
14 maart 2013 - Redactie MobileCowboys

Google stopt met Google Reader en Voice App voor Blackberry

Urs Hölzle (Hoofd Technical Infrastructure) laat via een blogpost weten dat Google per 1 Juli 2013 zal stoppen met 8 diensten waaronder RSS reader Google Reader, Google Voice App voor Blackberry. Maar ook Building Maker, Cloud Connect en Snapseed voor Mac en Windows zullen binnenkort gestopt worden.

Een van de bekendste diensten die de zoekgigant dus stopt is Google Reader dat sinds 2005 actief is, blijkt steeds minder rendabel omdat nieuws veel sneller via Twitter, Facebook en Google+ tot mensen komt. Toch zijn er nog een flink aantal mensen die de RSS dienst nog gebruiken om snel even door het nieuws te scrollen, zeker voor mobiel een handig manier op de hoogte te blijven. De verwachting is dan ook dat er wel anderen zullen zijn die de RSS Reader zullen overnemen? Gebruikers van Google Reader kunnen via Google Take out hun data veilig stellen.

Naast de RSS Reader stopt Google ook met de Google Voice App voor Blackberry, huidige gebruikers van Google Voice, krijgen de mogelijkheid om via de HTML5 app hier te downloaden de dienst verder te gebruiken. De site van Google Voice is in HTML5 en compatible voor Blackberry gebruikers vanaf versie 6 en nieuwer.

Kijk voor de andere aankondigingen van Googles operation "spring cleaning" op deze site.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl