Nieuws
20 januari 2010 - Redactie MobileCowboys

Google stelt lancering Smarphone's in China uit

Voor wie het nog niet wist. Google en China hebben ruzie met elkaar ;-) Het strijdtoneel, waarbij Google al gedreigd heeft China te verlaten als de Chinese overheid blijft inbreken op de Gmail servers, heeft zich de afgelopen uren uitgebreid naar de mobiele business.

Google was van plan om vandaag, samen met China Unicom, twee Android toestellen te introduceren in de Chinese markt. Vermoedelijk zou het gaan om de Nexus One en een Motorola toestel. Welnu, die lancering is afgeblazen.

Er zijn weliswaar al Android toestellen te koop in China, maar dit zouden de eerste twee modellen worden waarbij de diverse Google Services geintegreerd zijn. Gezien de ruzie tussen Google en de Chinese overheid over het schenden van de privacy van Gmail klanten (voor zover privacy al bestaat in China ;-)) heeft de zoekgigant nu besloten de lancering voorlopig af te blazen.

Insiders zeggen overigens dat er achter de schermen driftig gesproken wordt tussen Google en de Chinese overheid. Waar men in China enkele jaren geleden een bedrijf met dergelijke klachten zonder problemen liet vertrekken of zelfs het land uit stuurde, lijkt er nu toch wat meer 'begrip' te bestaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Foto: AP

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl