Nieuws
05 september 2005 - Ron Smeets

Google Sitemaps nu ook Mobiel

De ontwikkelaars bij Google zijn er inmiddels achter, zo schrijven ze op licht ironische wijze zelf op Googleblog, dat een PC niet hetzelfde is als een Mobiele telefoon of PDA.

Daarom hebben ze van het populaire Google Sitemaps nu ook een mobiele versie ontwikkeld: Google Mobile Sitemaps. Makers van mobile-ready websites kunnen hun URL's her te indexering aanmelden en mobiele internetters kunnen via het eveneens vernieuwde Google Search for the Mobile Web snel zoeken en vinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.