Geruchten
17 september 2014 - Ron Smeets

Google schrapt Android Silver en gaat gewoon door met Nexus

Het is nog niet bevestigd, maar de geruchten worden wel steeds sterker dat Google de eerder dit jaar vervanger of aanvulling van het Nexus programma; Android Silver, in de ijskast, nee, diepvries gezet heeft.

Als we de meest recente berichten hierover mogen geloven dan heeft Google besloten om gewoon door te gaan met 'Nexus' als project en benaming voor smartphones en tablets die van Android 'Puur' (zonder UI schil er overheen) voorzien zijn.

Android Silver was binnen Google het kindje van Nikesh Arora. Zijn idee was om een onder die naam high-end Android 'Puur' smartphones en tablets te gaan ontwikkelen en verkopen. Nu Nikesh weg is bij Google zou dat ook het einde betekenen voor Android Silver dus. Binnen Google was al de nodige weerstand tegen het project en ook fabrikanten en providers zagen het niet zo zitten; aldus bronnen tegenover The Information.

Bron (abonnement link), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.