Nieuws
10 april 2013 - Ron Smeets

Google ruimt op: 60.000 malafide en rotzooi apps verwijderd

Google heeft in de maand ferbuari de grootste Play Store opruimactie ooit uitgevoerd. In totaal werden zo'n 60.000 malafide-, rotzooi- en apps waarbij copyrights geschonden worden verwijderd.

Ontwikkelaars zijn over het algemeen zeer gecharmeerd van de 'open structuur' van de Google Play Store. In tegenstelling tot Apple stelt Google geen bijzonder strenge eisen aan nieuwe apps.

De keerzijde van die medaille betekent helaas wel dat er ook veel rotzooi en malafide apps in de Google Play store belanden. Eind vorig jaar waren er door Trend Micro al meer dan 350.000 malware Android apps geteld (sinds de start van de Google Play / Android Market). Ruim een jaar geleden introduceerde Google overigens al de Bouncer. Daarmee worden apps gecontroleerd op spam en dergelijke. De opruimacties van Google zijn dus meer dan welken en een bittere noodzaak. Ach ja, elk voordeel heb z'n nadeel, toch?

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.