Nieuws
07 december 2017 - Ron Smeets

Google Play Store voegt iDeal toe als betaalmethode

Tot nu toe kon je aankopen in de Google Play Store alleen afrekenen met een credit card of door prepaid tegoed in de winkel te kopen en die aan je account te koppelen vóórdat je je aankopen ging doen. Klanten van KPN en T-Mobile hadden nog de optie om apps en andere aankopen via hun mobiele telefoonrekening te betalen. Vanaf nu is het ook mogelijk om via iDeal te betalen in de Google Play Store.

Wel even instellen
De afgelopen maanden heeft Google de iDeal betaalwijze getest en goed bevonden. Daarom is de service vanaf deze week voor iedereen beschikbaar. Als je iDeal wilt gebruiken voor je Google Play Store aankopen dan dien je dat wel in te stellen bij  de betaalmethoden. Ga daarvoor naar ‘Instellingen’ -> Account (in het menu) -> Betaalmethoden en voeg daar  ‘IDeal betaling’ toe via de optie ‘Betaalmethode toevoegen’. Vervolgens kies je de bank waarmee je de iDeal betalingen wil gaan doen en klaar. Wanneer je vervolgens iets koopt in de Google Play Store dan kun je onder de prijs van het product de betaalmethode ‘iDeal’ plus de naam van je bank selecteren. Ga je akkoord met de aankoop, dan wordt je zoals dat gewoon is met iDeal betalingen, doorgestuurd naar de website of betaalapp van je bank om de aankoop verder af te ronden.

Vrijwel alle banken worden ondersteund
Google ondersteunt vrijwel alle banken, zeker de grotere en bekende. Mocht jou bank er (nog) niet tussen staan dan heb je pech, maar die kans is klein. De lijst van deelnemende banken is namelijk best uitgebreid:  ABN AMRO, Rabobank, SNS, ING, Bunq, ASN Bank, Knab, RegioBank, Triodos en  Van Lanschot. Google bovenstaande handige howto video gemaakt waarin het instellen van iDeal als betaalmethode haarfijn wordt uitgelegd.