Nieuws
01 augustus 2013 - Nichal Joosse

Google Play sinds kort populairder dan de App Store

Volgens de laatste cijfers van App Annie is de Google Play Store inmiddels groter dan de App Store van Apple. Het aantal gedownloadse apps is het laatste jaar enorm gestegen, mede dankzij een snel groeiende Android-markt in landen als Japan, Rusland, Brazilië en Zuid-Korea. De sterke stijging van gebruikers in India en Rusland zorgde er uiteindelijk voor dat Google Play marktleider werd op het gebied van aantal gedownloade apps. 

Volgens App Annie betekent het niet automatisch dat de hoeveelheid gedownloade applicaties gelijk staat aan een hogere omzet. Apple's App Store genereert nog steeds 130 procent meer omzet. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de drempel om aankopen te doen bij deze App Store een stuk lager ligt, mede dankzij iTunes-kaarten die nagenoeg in alle winkels te koop zijn. Bij de Play Store ben je nog steeds afhankelijk van een creditcard.

Dit aantal lijkt overigens veel, maar in vergelijking met twee jaar geleden is het aantal teruggelopen. Toen was het verschil namelijk 400 procent. Google Play heeft genoeg in zijn mars om ook qua omzet de App Store in te halen. Er komen steeds meer apps en games in Google Play die gebruik maken van in-app aankopen, waarbij in de meeste gevallen geen creditcard nodig is. Games blijven trouwens het populairst in beide applicatiewinkels. 

Over de auteur: Nichal Joosse