Nieuws
09 augustus 2013 - Nichal Joosse

Google Play Music All Access gelanceerd in Europa

Google heeft bekendgemaakt dat zijn muziekdienst Play Music All Access gelanceerd wordt in negen Europese landen. Drie maanden geleden werd de dienst gelanceerd in de Verenigde Staten. De Europese laden waarin de dienst nu ook te gebruiken is, zijn België, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Nederland behoort helaas nog niet tot deze landen. 

Het is niet duidelijk waarom Nederland nog niet in het lijstje met nieuwe landen te vinden is, maar dit heeft vermoedelijk te maken met de afspraken rondom muziekrechten, die ze moeten afsluiten met Buma/Stemra. Google moet dit per land doen, wat een tijdrovende klus is. De verwachting is dat Google de komende maanden de dienst in nog meer landen zal gaan uitrollen, dus het is nog eventjes afwachten of Nederland hier ook bij zal zitten.

Voor de early adopters heeft Google een speciale actie. Mensen die zich voor 15 september inschrijven voor de muziekdienst, betalen slechts 7,99 euro per maand in plaats van 9,99 euro. Wanneer iemand geabonneerd blijft, zal diegene nog steeds 7,99 euro per maand blijven betalen. Een goede actie waar ze wellicht veel klanten mee zullen blijven vasthouden.  

Over de auteur: Nichal Joosse