Toestellen
25 oktober 2016 - Ron Smeets

Google Pixel XL is even snel als de Galaxy S7 Edge, behalve als je gaat gamen

De nieuwe Google Pixel smartphones worden over het algemeen goed ontvangen door consumenten in de paar landen waar ze al te koop zijn. Over de camera wordt veel goeds geroepen en hetzelfde geldt voor het design en de algehele prestaties.

Toch is het ook wel handig om te weten hoe de Pixel XL het qua snelheid doet in vergelijking tot zijn grootste concurrent, de Galaxy Note S7 Edge ;) In onderstaande, bijna acht minuten durende video worden de twee uitgebreid met elkaar vergeleken.

De video is het bekijken zeker meer dan waard, maar de conclusie is eigenlijk heel eenvoudig. Gebruik je vooral de bekende, relatief lichte, apps zoals Chrome, Twitter, Instagram en dergelijke, dan zijn beide toestellen nagenoeg even snel. Sterker nog, om überhaupt een verschil te kunnen aantonen moest de tester de video af en toe in slow-motion afspelen.

Ga je echter gamen met beide toestellen, denk aan Angry Birds of Dead Trigger 2, dan ben je met de Galaxy S7 Edge veel beter uit. De laadtijd van dergelijke games kan bij de Pixel XL zomaar tien seconden langer in beslag nemen. Op een totale laadtijd van 22 seconden is dat best veel, en verrassend.

https://youtu.be/QWBkfW6yE9E

De resultaten zijn zeker bijzonder wanneer je bedenkt dat de Pixel's deels ook voorzien zijn van Samsung onderdelen, zoals bijvoorbeeld de DDR4 RAM modules. Zouden de Koreanen iets minder snelle componenten geleverd hebben? Het zou mij niks verbazen, al denk ik toch eerder dat de verschillen vooral te maken hebben met de andere processors die gebruikt worden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.